Mistrovský hattrick Jana Midrly

Přestože do konce sezony Mistrovství České republiky v kartingu zbývá ještě jeden podnik, v nejprestižnější třídě KZ2 je už rozhodnuto. Titul mistra obhájil tovární jezdec Birelu a JOKA kart teamu Jan Midrla. Celkově se králem domácího kartingu stal už potřetí, když kategorii KZ2 ovládl v letech 2011, 2013 a 2014.

 

 Při pěti úvodních podnicích letošního MČR byl Jan Midrla naprosto suverénní, přestože na začátku sezony nevěděl, co lze čekat od nové konkurence. I když se jeho soupeři hodně snažili a v některých případech dokázali s „Midim“ držet krok, čísla hovoří jasně…

 Úspěšný reprezentant a odchovanec projektu EASYKART vyhrál čtyři z pěti měřených tréninků, osm z deseti finálových jízd (ve dvou zbývajících případech obsadil druhou příčku) a pokud jde o rozhodující superfinále, je jeho bilance naprosto stoprocentní: pět z pěti.

 Díky tomu má v tabulce šampionátu před svým nejbližším pronásledovatelem tak velký náskok, že při závěrečném podniku ve Vysokém Mýtě už nemůže být předstižen. Může se tak soustředit na další závodnické aktivity a také na studium na Strojní fakultě ČVUT.

 Jan Midrla, trojnásobný mistr ČR v kartingu ve třídě KZ2: „Ze třetího titulu mistra České republiky ve třídě KZ2 mám samozřejmě obrovskou radost. Byla to náročná sezona, ale stejně jako ve dvou předchozích případech máme i tentokrát takový bodový náskok, že nemusíme absolvovat poslední závod. Za to patří velký dík týmu JOKA a Pepovi Kališovi, jehož nasazení a zkušenosti opět hrály důležitou roli. Velkou zásluhu na výsledku má také Petr Klobás a jeho perfektně připravené motory TM. Na druhou stranu mi je trochu líto, že ve Vysokém Mýtě letos nepojedu, protože tam mám vždy největší fanclub z rodiny a kamarádů. Obhajoba titulu je vždy těžká, ale je také motivací do další práce. Naše sportovní cíle zůstávají i nadále vysoké.“

JK1_7573b

 Závodnická sezona totiž pro Jana Midrlu ještě zdaleka nekončí. Už za měsíc jej čeká start při CIK-FIA mistrovství světa v kartingu v italském Sarnu (8. – 12. října).

 
JAN MIDRLA V SEZONĚ 2014

  mistr ČR ve třídě 125 KZ2

 5. místo v konečném hodnocení mistrovství Evropy třídy KZ2

 10. místo v konečném hodnocení série WSK Super Master ve třídě KZ/KZ2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *