WSK EURO SERIES 2010 – La Conca

 

IMG_0180  

dsc_6303b

Picture 1 of 40

7.3.2010 Předpovídaný déšť nepřišel a nedělní program se odehrál na suchu. V ranním warm-upu potvrdil Daniel Fuchs svoje odhodlání bojovat o přední pozice třetím časem absolutně. Po startu semifinálové jízdy se dral statečně dopředu, ale v závěru doplatil na prasklé ?? gumičky pohonu vodní pumpy a s teplotou 135°C dojel na čtvrtém místě v KZ2 (chladič přežil). Třetí příčku vybojoval výborně jedoucí šestnáctiletý Jan Midrla!!! Ve finále se bohužel Honza v tlačenici po startu propadl dozadu a v cíli byl klasifikován jako desátý v KZ2. I tak si  přiváží z Itálie 16. bodů a šesté místo průběžného pořadí KZ2. Daniel Fuchs zakončil úspěšný týden na stupních vítězů 3. místem, když před sebou celé finále tlačil mistra Evropy a Německa – Ricka Drezena klasifikovaného do KZ1 a po sobotní zkušenosti s ním, nechtěl riskovat ztrátu pódiového umístění.  K významnému úspěchu v konkurenci špičky tříd KZ1 a KZ2 mu pomohl výborně fungující podvozek BIREL a výkonné motory TM od brněnského ladiče Petra Klobáse. Výsledky finále jsou zde. Další výsledky nearchivované na stránkách WSK si prohlédněte zde :  warm-up KZ neděletesty KZ úterý, testy KZ středa, testy KZ středa II.

3.2010 Prvnímu závodu prestižní motokárové série WSK na trati La Conca předcházejí oficiální testy, kterých se účastní většina startujících. Předpověď počasí na závod není nejlepší a tak po pondělním stavění stanů a zabíhání motorů vyrazili v úterý na trať téměř všichni účastníci. Pro JOKA kart team začaly testy pozitivně – Daniel Fuchs zajel druhý nejrychlejší čas absolutně a první ve třídě KZ2 !!! Rychlejší byl jen loňský mistr Evropy KZ1 a vítěz WSK Bas Lammers. Dařilo se také Janu Midrlovi, který byl v závěrečném tréninku pátý. Další informace z La Concy budeme přinášet průběžně.

5.3.2010 Předpověď počasí se naplňuje a v průběhu měřených tréninků začalo pršet. Škoda, protože Daniel Fuchs potvrzoval na suché trati svojí výbornou formu a před měřeným tréninkem zajel nejlepší čas v KZ2 a šestý absolutně. Na mokru to vyšlo „jen“ na 4. místo v KZ2 a 13. včetně KZ1. Dobře jel také Jan Midrla, který je 8. v KZ2 a 22. celkově – výsledky jsou zde. Z Čechů je na tom zatím nejlépe Libor Toman – 6. ve třídě Super KF, kde všechny zkušené soupeře zaskočil nejrychlejším časem mladičký Holanďan De Vries. Kompletní výsledky můžete sledovat zde, pod tlačítkem result – La Conca.

6.3.2010 Kvalifikační jízdy na suché trati doprovázel chladný vítr, který nepřinesl českým barvám nic dobrého. Libor Toman dojel v první jízdě Super KF do druhé zatáčky, kde dostal zezadu ránu a dále nemohl pokračovat. V další rozjížďce postupoval rychle z poslední řady dopředu, ale na 14. místě ho zastavil záděr motoru. V poslední rozjížďce zkompletoval „černou sérii“ poruchou elektriky. Smůlu měl také vítěz měřeného tréninku De Vries, když po dvou vyhraných rozjížďkách ve kterých bez respektu předjížděl slavné soupeře, zůstal stát s poruchou v zahřívacím kole poslední jízdy. Z početného zastoupení českých týmů ve třídě KZ1-KZ2 skončili čtyři jezdci ze sedmi v opravné jízdě :-(. Nejlépe rozjel závod Daniel Fuchs, ale v posledním kole kvalifikační jízdy měl kolizi, když předjížděl na druhém místě jedoucího vítěze měřeného tréninku Ricka Dreezena a nedojel. To znamenalo propad na 11.místo v KZ2 a 24.absolutně. Malou náplastí je druhý nejrychlejší čas jízdy. Výborně je na tom po rozjížďkách Jan Midrla – 5. v KZ2 a 17. včetně KZ1. Závody vrcholí v neděli 7. 3. 2010 semifinálovými a finálovými jízdami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *