Světovému šampionátu v Macau hrozí ostuda

Právě probíhající motokárové Mistrovství světa třidy Super KF v čínském Macau má vážné problémy! Po odjetém měřeném tréninku a dvou rozjížďkách byl závod přerušen, protože na mnoha místech okruhu se trhá nově položený asfalt.

Zástupci CIK navrhují opravu poškozených míst rychletvrdnoucím betonem, zástupci jezdců (Ardigo, Renaudie, Fore, Toman) doporučovali z bezpečnostních důvodů ukončení závodu. Jak vypadá asfalt v Macau se můžete podívat zde. V měřeném tréninku byl nejrychlejší Ben Hanley,  náš Zdeněk Gróman zajel 12.čas, Tereza Grómanová 15. a Libor Toman 18.čas. V prvních rozjížďkách obsadili Zdeněk  a Libor devátá místa, Tereza patnácté. Další kvalifikační jízdy byly přeloženy na zítřek. Nový časový harmonogram a výsledky najdete zde. Přímý přenos finálové  jízdy SKF je na programu TV stanice EUROSPORT v neděli ráno v 8.30 středoevropského času (uvidíme, jak  se podařilo vyřešit výše uvedené problémy).

Aktualizováno: 11.10.2009      Chmurný scénář se naplnil! Podmínky na trati v čínském Macau připomínaly spíše rallycross než motokáry. Z narychlo opravených úseků trati se neuvěřitelně prášilo a motokáry se klouzaly jak na ledě. K dokonání katastrofy začalo přibližně v polovině finále pršet, ale závod nemohl být přerušen, protože dodavatel pneumatik Bridgestone nepřivezl mokrá kola! Zvítězil Francouz A.Kozlinski, naši jezdci doplatili na neregulérním povrchu na kolize (Grómanovi 23. 24. Toman 29.- prasklý řetěz). Celkové výsledky najdete zde.

Šokující záběry z noční opravy tratě před nedělním finále MS jsou zde.

One thought on “Světovému šampionátu v Macau hrozí ostuda

  1. My nadáváme, když se v pátek trochu práší a Číňani nemají problém ani v neděli 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *