Světové finále EASYKART 2009 SIENA

Yura Krauchuk vítězem E125 Shifter

EASY 09 - 2 140

 Italský okruh Siena poblíž Florencie přivítal v polovině října 260 jezdců z 19 zemí na 8. Světovém finále úspěšného motokárového seriálu EASYKART. České barvy zastupovalo 16 závodníků ve třídách E50, E60, E100 a E125 Shifter. Pro mnohé z účastníků se jednalo o první velký mezinárodní podnik a získané zkušenosti se jim budou hodit na dlouhé a náročné cestě k budoucím motoristickým úspěchům.
Ke známým osobnostem podporujícím projekt EASYKART se přidal letos také bývalý pilot F1 a motocyklový šampión Johnny Cecotto jehož syn startuje ve třídě E60. Závody, jižní slunce a focení s hosteskami si užíval i nejstarší jezdec startovního pole – šedesátiosmiletý Ladislav Jokeš. Naše početná výprava byla v Sieně dobře viditelná, přestože výledky v nejobsazenější třídě šedesátek jsme očekávali lepší. Podepsala se na nich kombinace smůly, technických problémů a chyb.  Kolektivní a přátelskou atmosféru, ale mohou klukům jiné disciplíny jen tiše závidět. Příjemně překvapili stovkaři, kteří  bojovali s italskou přesilou opravdu statečně. Výsledkovou reputaci nám vylepšil vítězstvím ve třídě E125 Shifter Bělorus Yura Krauchuk startující s českou licencí v teamu JOKA.

Kompletní výsledky závodu najdete zde. Fotogalerie pořadatele je zde. Fotogalerie Vráti Ondráčka je zde. Okruh si můžete projet (níže) s Dominikem Javůrkem.

 

One thought on “Světové finále EASYKART 2009 SIENA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *