Evropské finále EASYKART KIELCE

Jedním z vrcholů srpnového maratónu motokárových závodů bylo nesporně evropské finále úspěšného seriálu motokárových závodů EASYKART v polských Kielcích. Na startu se sešlo takřka 130 jezdců ze sedmi evropských zemí. Českou motokárovou školu zastupovalo 22 závodníků ve třídách E50, E60, E100 a  E125 Shifter. Pro mnohé z našich se jednalo o první mezinárodní zkušenost a je potěšitelné, že se v početné konkurenci neztratili. Vyzdvihnout je určitě třeba výkony českých padesátkařů, šedesátkařů a také jezdců  tříd E100 a E125 Shifter. Na atmosféru závodů všichni zúčastnění rádi vzpomínají a těší se na účast ve světovém finále v Itálii.   

       To vše v době, kdy se ze stránek motoristického tisku dozvídáme z pera pana Martina Bobka (asi ho neznáte – na motokárové závody často nejezdí) zásobeného informacemi  „světaznalého“ specialisty Martina Slavíka z Orion racing teamu,  že motokárový sport je u nás v mezinárodní izolaci  a neblahé následky pocítí zanedlouho všechny automobilové disciplíny (viz. Motor sport  magazín – září 2009). Možná je na místě připomenout, že například Patrik Hájek   s jehož výsledky se jmenovaný letos rád chlubí, získával první mezinárodní zkušenosti v pohárové třídě ROK, kde zvítězil  ve světovém finále 2006  a o rok později vyhrál pro změnu  světové finále pohárové  třídy EASYKART…

 Celkové výsledky závodu najdete zde a další informace včetně fotografií na oficiálních stánkách polského finále, okruhu Kielce,  nebo přímo na stránkách italského organizátora. Podrobné  reportáže jsou také na stránkách týmů SPIRIT  a   SAS. Na videu  je krátký sestřih z dějiště závodu.

banner_start2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *