Nárazníková loterie v Adrii

penalizacePrvní letošní velký mezinárodní závod  – WSK CHAMPIONS CUP hostil o uplynulém víkendu moderní italský okruh Adria. Na startu se sešlo 216 jezdců ve třídách KZ2, OK, OKJ a Mini. České barvy reprezentovalo 8 jezdců – Tereza a Eliška Bábíčkovy, Dan Skočdopole, Roman Staněk, Jiří Bečička, Igor Čepil, Petr Ptáček a Patrik Hájek. V průběhu závodu bylo rozdáno neuvěřitelných 160 penalizací za posunutý přední plastový nárazník ! Na penalizace doplatili také naši jezdci – Dan Skočdopole vyhrál měřený trénink, rozjížďky i prefinále, ale ve finále byl penalizací odsunut ze třetího místa na osmé, Roman Staněk z 10. místa na 13,  Tereza Bábíčková z postupového 11. místa na nepostupové 20 atd. atd. Nárazníky se posunuly někdy jen při malém nezaviněném kontaktu a někdy naopak držely v situacích, které by si zasloužily potrestání viníka. Největším postrachem všech jezdců  byli jednoznačně  komisaři s poznámkovým  blokem a fotoaparátem, kteří okamžitě po dojetí jízdy dokumentovali  pozici předního nárazníku. Proti penalizaci  10s za nárazník není odvolání a je otázkou zda přijaté technické řešení je dobré, protože sportovní hodnota závodů jednoznačně trpí (pozitivem je menší počet kolizí po startu). V Adrii si odbyly svojí mezinárodní premiéru nové  kategorie OK a OKJ, které nahradily skomírající třídy KF a KFJ. O nové kategorie je zájem,  na starty a roztlačování motokáry si budou muset jezdci i mechanici ještě zvyknout. Kompletní výsledky závodu najdete zde.

Mini 60 – 1.Michael Paparo (FK/TM), 2.Francesco Pizzi (Energy/IAME), 3.Tymoteusz Kucharczyk (Tony kart/TM) –  video záznam je zde.

OK Junior – 1.Kiern Jewiss (Ricciardo kart/IAME), 2.Timothy Peisselon (FA /Vortex), 3.Fin Kenneally (FA/Vortex)  – video záznam je zde.

OK –  1.Logan Sargeant (FA/Vortex), 2.Karol Basz (Kosmic/Vortex), 3.Christian Lundgaard (Energy/TM)  – video záznam je zde.

KZ2 – 1.Paolo De Conto (CRG/Maxter), 2.Rick Dreezen (Ricciardo kart/IAME), 3. Marco Ardigo (Tony kart/Vortex), 10.Patrik Hájek (Kosmic/Vortex ) – kolize při útoku na druhé místo a následná penalizace 5s – video záznam je zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *