Zadřený motor soupeře zhatil naděje Jana Midrly

JK1_2475bPraha, 15. října 2014 – Světový pohár KZ2 v italském Sarnu byl pro Jana Midrlu tečkou za velmi úspěšnou sezonou 2014. Český reprezentant a tovární jezdec italské značky Birel po celý víkend míchal pořadím v nejužší světové špičce, ale ve finále ho připravil o šance na úspěch technický problém na motokáře úřadujícího mistra Evropy Andrey Dalèho.

V kategorii KZ2 se v Sarnu sešla mimořádně silná konkurence čítající 96 jezdců. Jan Midrla, který letos obhájil titul mistra České republiky ve třídě KZ2, však od počátku ukazoval, že se již stoprocentně etabloval v nejvyšších patrech evropského i světového kartingu. Už v kvalifikaci zajel nejrychlejší čas ve své skupině a celkově obsadil deváté místo.

 Své schopnosti i ambice demonstroval také v sobotních kvalifikačních rozjížďkách, když si připsal jedno třetí a tři čtvrtá místa. V součtu to pro Honzu znamenalo desáté místo absolutně, které jej poslalo na pátou pozici  startovního roštu předfinále.

Zatímco většina jezdců ze špičky nasadila nové obutí už na předfinále, „Midi“ vsadil na nové gumy pouze na vnější straně a dvě pneumatiky si tak pošetřil na samotné finále. Přesto se znovu držel ve vedoucí skupině a do cíle předfinále dorazil na páté pozici.

 O všem tedy mělo rozhodnout finále, které se na italské trati jelo za příjemného podzimního počasí v neděli odpoledne. Jan Midrla odstartoval velmi dobře a zařadil se na šesté místo hned za letošního mistra Evropy Itala Dalèho. Radost českých fanoušků však měla jen krátké trvání. Na konci dlouhé rovinky se náhle zadřel motor motokáry jeho soupeře a v rychlosti 160 km/h z toho byl pořádný karambol. Ke smůle českých barev tak pro Honzu Midrlu skončilo finále dřív, než doopravdy začalo.

 Jan Midrla: „Na start v Sarnu jsme se v posledních týdnech velice soustředili a chtěli jsme sezonu zakončit co nejlépe. Po celý víkend jsme bojovali s těmi nejlepšími a do samotného finále se mi povedlo odstartovat skutečně dobře. Bohužel, Andrea jedoucí přede mnou zadřel motor a já už jsem nemohl dělat vůbec nic. Z Itálie jsme samozřejmě odjížděli velice zklamaní, ale celkově můžeme být se sezonou spokojení. Sbírali jsme úspěchy i další zkušenosti. Rád bych poděkoval všem partnerům, kteří nám po celý rok pomáhali, a také fanouškům, jejichž podpora byla znát a moc si jí vážím. Teď nás čeká zimní přestávka a příprava, do které půjdeme s velkým nasazením, abychom se příští rok vrátili na závodní tratě ještě silnější.“

 Kompletní výsledky závodu najdete zde.

JAN MIDRLA (BIREL/TM) V SEZONĚ 2014

–  mistr ČR ve třídě 125 KZ2

–  5. místo v konečném hodnocení mistrovství Evropy třídy KZ2

– 10. místo v konečném hodnocení série WSK Super Master ve třídě KZ/KZ2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *