Patrik Hájek sbírá prestižní body

Vítěz loňského světového finále kategorie ROK v italském Lonatu, Patrik Hájek má za sebou několik úspěšných startů v evropské motokárové konkurenci stopětadvacítek KZ2. Posledním úspěchem byla dvě pátá místa německého šampionátu na trati v Ampfingu, blízko bavorského Mnichova. Jezdec zde na konci května potvrdil svoji konkurenceschopnost mezi továrními jezdci zvučných jmen.

Motokáry

V měřených jízdách pilot dosáhl celkově jedenáctého místa v konkurenci více než čtyř desítek soupeřů a ve své Gruppe 1 skončil šestý. „Patrik tuto trať jel poprvé, ale dokázal se držet v setinách za německými a italskými konkurenty. Postupně poznával záludnosti zdejší dráhy, která je vybudována v areálu vytěžené pískovny a stále se zrychloval,“ líčil trenér Josef Kališ. V prvním závodě, který se jede jako sprint na 13 kol, už jezdec zúročil dosavadní zkušenosti a dojel na páté pozici, o necelou sekundu za vítězným Rickem Dreezenem z Nizozemska. Odpolední hlavní jízda, zvaná v DSKM „Finale“, je hodnocena dvojnásobným počtem bodů a jela se na celkem 24 kol. V rozpálené rokli na kilometrové trati to představovalo pro všechny jezdce skutečně obrovské vypětí. I tentokrát se ovšem Patrikovi podařilo dokončit závod na pátém místě těsně za loňským mistrem Evropy Ernstem Behrensem, továrním jezdcem PCR Manuelem Renodiem, loňským mistrem Německa Marcelem Jeleniowskim a třetím z
úvodního podniku ME v Ugentu Rickem Dreezenem. „Za zmínku možná stojí také situace, která zaváněla italským temperamentem víc, než je v motokárách obvyklé. V jedné ze skrumáží dostal italský pilot Mario Spinozzi od kohosi ránu a měl evidentně pocit, že jejím viníkem byl Patrik. Počkal si kolo a s vervou si na něho vyšlápl. Hájek ale naštěstí vendettu přestál bez větších problémů,“ prozradil Kališ.
V celkovém hodnocení německého šampionátu drží Patrik Hájek s dvaceti body osmé místo, s tím, že v prvním podniku na Oscherslebenu kvůli hromadné havárii na startu první jízdy nebodoval.

Stupně vítězů

Doplnit lze, že od začátku letošní sezóny šlo už o jeho čtvrté zahraniční vystoupení. Při závodech v italském Lonatu na přelomu března a dubna dojel čtvrtý, přičemž šlo o skutečně neobvyklé podmínky večerního závodu odstartovaného večer za deště, mlhy a umělého osvětlení!

Motokáry

Stupně vítězů 2

Oblíbený podnik „Trofeo mille dollari“ v Italské Pompose v polovině března dojel na druhém místě za Italem Matteo Vallonim a před trojnásobným vítězem tohoto závodu Rakušanem Andreasem Schranglem.

Motokáry

Stupně vítězů 2

Motokáry

V následujících dnech jej čeká účast v německém šampionátu a pak další podniky na domácích i evropských okruzích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *