IV. JOKA INDOOR CUP WACKERSDORF / III. JOKA SKI TOUR

Jaro se blíží a ani letošní přívaly sněhu a třeskuté mrazy neodradí naše motokáristy od intenzivní přípravy na novou sezónu. Jednou z takových příležitostí je již tradiční setkání příznivců značky BIREL na halové dráze v německém Wackersdorfu () a následné běžecké soustředění v okolí hraničního přechodu Lísková (). Směsice zábavy, závodění a sportovních výkonů přilákala i letos početnou skupinu motokárových nadšenců.

Hned na Rozvadově byl bohužel z boje vyřazen Zdeněk Hájek, který vážil cestu až od Ostravy, ale s neplatnou občankou. Chvíli jsme přemlouvali celníka, pak jsme zvažovali průnik lesem, ale nakonec strávil Zdeněk celé odpoledne v příjemné společnosti vietnamských obchodníků na nedalekém tržišti (rychlá spojka ho vyzvedla až při přesunu na Lískovou).


Závod probíhal podle klasického scénáře – všichni se tváří, že o nic nejde, ale po nasazení přileb létají jiskry na všechny strany. Výsledek závodu nebyl rozhodně to nejdůležitější, prosadilo se jako vždy mládí. Musím si jenom postěžovat na tvrdý atak nejmenovaného mistra Evropy, který mne připravil v poslední zatáčce před cílem o bramborovou medaili (určitě si uvědomoval, jaké řeči by musel poslouchat).

Finále:

1. Ondřej Kozub 8. Martin Slavík
2. Patrik Hájek 9. Martin Tlustý
3. David Bělina 10. Alda Jirásek
4. Erik Janiš 11. Martin Lorenc
5. Josef Kališ 12. Pavel Moravec
6. Roman Halada 13. Radim Feber
7. Marťas Lorenc    

Opravka:

1. Alda Jirásek 7. Václav Froňek
2. Radim Maxa jun. 8. Roman Bělina
3. Petr Ulbert 9. Vratislav Kozub
4. Radim Maxa 10. Jakub Bambas
5. František Adámek 11. Aleš Jirásek
6. Jiří Tlustý 12. Allain Schneider

Večerní přesun na 40km vzdálený hotel Výhledy (www.hotel-vyhledy.cz) proběhl bez větších potíží, jen skupina pod vedením Romana Běliny a jeho navigačního přístroje najela neuvěřitelných 110km.

U večeře se hodnotily nejen čerstvé zážitky, ale i loňské z ME, protože na velkoplošné projekci běžely akční záběry z Wackersdorfu a také sestřih finálových jízd ze Sarna.

Sobotní ráno proběhlo v duchu intenzivní přípravy lyží a výstroje pro celodenní túru na Čerchovském okruhu. Nálada byla veselá, (bojový pokřik si můžete stáhnout zde ) některé účastníky však přešel humor již v prvním dlouhém stoupání (cca.2,5km). Na čele skupiny nasadili vražedné tempo Martin Lorenc (nedávno absolvoval Jizerskou padesátku) a Erik Janiš s dalšími mladíky. Naopak otcové závodníků a doprovod si užívali nádherné kulisy zasněženého lesa a čerstvého vzduchu. Ne všichni věděli, že Čerchovský kopec je nutné oběhnout celý (zkratky nejsou) a těch 25km jim dalo pořádně zabrat. Toužebně očekávané občerstvení v polovině okruhu se bohužel nekonalo, protože horská chatka ve které jsme plánovali doplnění tekutin byla zákeřně zavřená. Naštěstí vyvěral nedaleko pramínek vody u kterého se žízniví běžkaři málem poprali.

Někteří účastníci stáli na běžkách úplně poprvé (Viktor Wagner), další po 17letech (např. Roman Halada). Velké zlepšení bylo vidět u Patrika Hájka a Davida Běliny, kteří ještě loni žadonili o přivolání záchranného vrtulníku. Nejvíce veselo bylo pod každým sjezdem, kde končila pravidelně část skupiny v náruči sněhové peřiny.

Také tento pád Martina Lorence dopadl dobře.
Naopak na soutěžáka až příliš opatrný postup volil Viktor Wagner – k vidění zde !

David Bělina ozdobil většinu sjezdů několika kotrmelci a na jeho výstroji to bylo vidět.
Jeden z jeho vydařených kousků si můžete stáhnout zde , nebo ještě lepší zde !

Na závěr nutno dodat, že všichni účastníci absolvovali soustředění bez újmy na zdraví a odvezli si nejen spoustu zážitků, ale udělali také něco pro svoji fyzickou kondici.

J.K.

One thought on “IV. JOKA INDOOR CUP WACKERSDORF / III. JOKA SKI TOUR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *