Wagner a Baránek získali středoevropský titul

Panoniaring – V průběhu příprav na závěrečný podnik evropského šampionátu si motokárista Viktor Wagner odskočil na maďarský okruh Panoniaring, kde vybojoval titul středoevropského mistra v kategorii Intercontinental C 125. V přesile maďarských a rakouských jezdců byl stejně úspěšný také druhý český účastník v závodech Vlastimil Baránek, který se stal šampiónem ve třídě Intercontinental A-J 100.

Baránek, jenž ve “stovkách” startuje první sezónu, přitom absolvoval v Maďarsku svůj zahraničí debut. “Při premiéře v cizí zemi si počínal velmi dobře a zkušeně,” hodnotil loňského českého mistra ve třídě Comer RS týmový šéf Josef Kališ. Mladík z Kostelce u Zlína dosáhl nejprve nejrychlejšího času v kvalifikaci a poté i v zahřívacím tréninku. “Zaváhal jen na startu prvního závodu a lepší než druhé místo neměl šanci dosáhnout. Ve druhé jízdě ovšem proti němu byli soupeři bez šance. Vlasta se ujal vedení hned po startu a první také projel cílem. Razantně na něho sice útočil zkušenější německý jezdec Kechele, ale při svém snažení zadřel motor,” uvedl dále šéf týmu Joka racing.

Wagner se ke startu na maďarském okruhu rozhodl na poslední chvíli. “Nakonec jsme závody zařadili do přípravy před závěrečným kláním mistrovství Evropy, které se koná o víkendu na francouzském okruhu Carole. Minulý týden jsem měl možnost svezení u Roudnice nad Labem na novém úseku dálnice před jejím otevřením. Protože ve Francii je šest set metrů dlouhá rovina, potřebovali jsme si vyzkoušet vyladění káry na dlouhé rovině a to byla jedna z mála možností. V Maďarsku jsem si chtěl především otestoval motory,” uvedl teplický jezdec.

Při testování ovšem tempu Viktora Wagnera nikdo nestačil. Student střední průmyslové školy vyhrál suverénně kvalifikaci a poté v zahřívacím tréninku jen těsně zaostal za rekordem maďarské dráhy. Ve dvou závodech pak triumfoval s velkým náskokem. “Na startu nechyběla kvalitní konkurence, ale hodně jsem jim ujížděl,” konstatoval spokojeně Wagner a dodával: “Těší mě, že jsem snadno zdolal největší domácí hvězdu Bakose, který je prioritním jezdcem mistrovství světa a na maďarských tratích jen těžko k poražení.“

Motor Sport Media MSM 2000

Lapáček Karel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *