Viktor Wagner odjel bojovat do Francie

Před závěrečným závodem mistrovství Evropy český jezdec testoval na novém úseku dálnice

K závěrečnému závodu evropského šampionátu motokáristů ve třídě Intercontinental C 125 se dnes vydal do Francie teplický jezdec Viktor Wagner. Ve třetím klání mistrovského seriálu, které se koná na okruhu Carole nedaleko Paříže, osmnáctiletý mladík sice již nemůže zasáhnout do bojů o medailové příčky v celkovém hodnocení, svou účast v závodech ovšem nevzdal.

“Přestože už nemám šanci na umístění podle svých představ, je pro mě závěrečné klání šampionátu otázkou prestiže. Cením si i úspěchu z jednotlivých závodů,” vysvětlil Wagner a dále uvedl: “Výsledek v úvodu mistrovství ovlivnila technická závada už na startu. Ve druhém podniku u nás v Sosnové jsem o první místo přišel defektem z výroby vadné pneumatiky. Do třetice bych tedy mohl mít více štěstí.”

V posledních letech nejúspěšnější český motokárista, který v loňském roce suverénně vyhrál prestižní německý šampionát, se před závěrečným kláním evropského šampionátu účastnil dvou mistrovských podniků. Nejprve startoval ve druhé části mezinárodního mistrovství republiky ve Vysokém Mýtě, kde dvakrát vyhrál, a poté si na maďarském Panoniaringu vybojoval titul středoevropského mistra. Přípravu ještě doplnil testováním na nově zbudovaném dálničním úseku nedaleko Roudnice nad Labem.

“Zkoušeli jsme především nastavení motoru. Ve Vysokém Mýtě je stoupání, které je vhodné k testování právě s ohledem na charakter francouzského okruhu. Dráha v Carole má rovinu v délce šesti set metrů a proto jsme ladili také na nové dálnici před jejím otevřením. Jinak bychom museli najít nějaké vhodné letiště, ale tam bychom nemohli jezdit na tak kvalitním povrchu,” vysvětlil jezdec stáje Joka racing.

V závěrečném podniku mistrovství Evropy motokáristů Wagnera zřejmě uspokojí pouze prvenství. “Do každé jízdy startuji s ambicemi na vítězství a nejinak tomu bude i ve Francii. Cítím se v pohodě a dobře připravenou mám i motokáru,” dodal student střední průmyslové školy.

Motor Sport Media MSM 2000

Lapáček Karel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *