EASYKART GRAND FINALS 2018 SIENA

Motokárový okruh v toskánské Sieně hostil první říjnový víkend již 17. mezinárodní finále tříd Easykart. Česká republika měla na startu silné zastoupení, své mnohdy první mezinárodní zkušenosti přijelo do Itálie získat 23 malých reprezentantů! Startovní listina tak trochu připomínala italsko-český mistrák, ale v konkurenci nechyběli ani jezdci z Ruska, Ukrajiny, Švýcarska, Velké Británie, Německa, Rakouska, Řecka, Španělska, Panamy, Columbie, Venezuely a Peru. Naši jezdci mají v Itálii díky svým výsledkům dobré jméno a na stupních vítězů nechyběli ani letos – Adam Kowalski bojoval až do posledního kola o vítězství ve třídě Easy 100 a malou útěchou za druhé místo mu mohou  být nejrychlejší kolo závodu a cena za 1. místo v měřeném tréninku. Favorizované Italy proháněl také Martin Antoš, který startoval do prefinále z pole position, ve finále se držel dlouho na druhém místě, aby si nakonec domů přivezl pěkný pohár za 4. místo. Ve třídě Easy 60 startovalo 13 Čechů a nejžhavějšími želízky v italském ohni byli loni druhý Jiří Skopalík a druhý v domácím šampionátu Jindřich Pešl. V měřeném tréninku potvrdili oba svou formu – Skopalík 2. místo, Pešl 6. místo. V sobotních rozjížďkách zamíchal kartami déšť – Skopalík chyboval volbou suchých pneumatik a propadl se do hloubi pole. Pešl podával vyrovnané výkony a vybojoval start do finále z první řady! Do druhé řady na startu finálové jízdy se dokázal propracovat Skopalík. V úvodních kolech finále to pro naše barvy vypadalo velmi dobře – na čele  jeli Pešl a Skopalík, třetí byl Sonkin. Vysoké tempo  závodu však naši neudrželi  –  Skopalík skončil pátý a Pešl osmý.  Zvítězil Ital Enzo Calabrese, před u nás od Easy 50 startujícím Matveiem Sonkinem a Sebatienem NG z Panamy. Smůlu měl Matyáš Puršl, který jel celý víkend velmi dobře, startoval do finále ze třetí řady, ale závod po nezaviněné kolizi nedokončil. Další naši jezdci dojeli ve finále – 12. Miroslav Mikeš, 14. Karolína Vančíková, 16. Jiří Svoboda, 17. Jan Čermák, 18. Vojtěch Tvarůžka, 19. Maxmilian Karhan, 21. David Gorčica, 23. Filip Vloch, 24. Petr Kačírek, 25. Vojtěch Růt.

Nejpočetněji obsazenou třídou byla v Sieně Easy 50 – Trénink (35 jezdců), kde jsme měli 4 reprezentanty. Sebastian Mičker, Filip Planeta, Radim Kusý a Patrik Romof si dobře poradili se suchou i mokrou tratí a svými výkony potvrzovali kvalitu české motokárové školy.

Všichni naši si odvážejí domů spoustu zážitků a cenných zkušeností. Poděkování za vzornou reprezentaci pak patří nejen jezdcům, ale také jejich rodičům a členům realizačních kolektivů.

Reportáž pořadatele a výsledky najdete zde, fotogalerii níže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *