Prodloužení okruhu v Chebu

zz2013 NOVĂť

  Na nejnovějším českém okruhu se i po skončení sezony pilně pracuje – více se dočtete v následující tiskové zprávě společnosti KARTARENA s.r.o:    Dokončení prodloužení okruhu v Chebu –  Těsně a na poslední chvíli před příchodem letošní zimy se nám podařilo prodloužit asfaltový okruh na jeho konečnou a definitivní délku, která nyní činí 1202m – měřeno středem trati !! Touto realizací bylo korunováno několikaleté cílevědomé úsilí soukromého subjektu o vybudování velmi moderního sportovního areálu, splňujícího vysoké nároky dnešní náročné klientely. U široké veřejnosti se setkal tento záměr až s nečekaně velkým pozitivním ohlasem – také zahraničním, který nám dovolil pokračovat v dokončení tohoto náročného projektu. Zda je areál přínosem také pro domácí karting si musí každý již posoudit sám.
Do trati se nyní ještě instalují další dvě magnetické smyčky pro měření mezičasů a okruh bude pro sezónu 2014 tedy již rozdělen na 3 měřené sektory ! Nové vedení okruhu dalo vzniknout také další dlouhé a velmi rychlé rovince, na jejímž konci je speciální zatáčka – převzatá z formulového okruhu v AUSTIN se šířkou 10m, která bude zcela jistě svědkem bezpočtu napínavých předjížděcích manévrů. V protilehlé rovince je potom vystaven lehký horizont, v jehož klesání se bude muset brzdit – podřazovat a připravovat se na nájezd do velice technicky obtížné kombinace levé a pravé zatáčky v místě napojení trati na starý okruh. Zde se bude získávat a nebo ztrácet opravdu ve velkém !
Součástí prací na prodloužení bylo samozřejmě i řešení bezpečnosti okruhu. Výrazných změn zde doznala tak trochu nešťastná situace při nájezdu na okruh v místě velmi rychlé poslední levé zatáčky nájezdu na startovní rovinku. Byla proto zkrácena terasa před restaurací a podél ochranného oplocení vznikla zcela nová nájezdová ulička, která ústí do okruhu bezpečně na vnější straně první levé zatáčky a nemůže tedy již docházet ke kolizi s vyjíždějícím jezdcem. V nové nájezdové uličce bude samozřejmě také instalována smyčka pro měření časů, takže počáteční hodnota bude zaznamenána již při průjezdu úrovně startu.
Součástí realizovaných bezpečnostních opatření bylo také výrazné rozšíření zpevněných povrchů únikových zón, především ve velmi rychlých zatáčkách č.1 a 2. I úniková zóna v místě dřívějšího nájezdu na okruh bude rozšířena a od depa kvůli bezpečnosti oddělena dalším novým prodlouženým ocelovým zábradlím.
Nevhodné mokré podzimní počasí nám bohužel již nedovolilo dokončit terénní úpravy a zatravnění krajnic, takže tyto práce nás čekají ihned na jaře. Stejně tak bude ještě provedeno vyznačení bílých pruhů vymezujících trať a barevné natření obrubníků. Také nové dělící bariéry z pneumatik budou instalovány v průběhu zimních měsíců tak, aby pro zahájení nadcházející sezóny byl okruh po všech stránkách dokončen a schopen bezpečného provozu .
Pro snažší práci časoměřičů se v areálu instalují také nové skryté kabeláže a odpadne tedy venkovní vedení různých drátů a kabelů.
Pro zlepšení komunikace naší společnosti s veřejností budou v příštích dnech spuštěny zcela nové webové stránky a do areálu byla přidána také třetí webkamera s živým přenosem obrazu. Naše společnost si zřídila rovněž vlastní Youtube video kanál a zcela nový profil na facebook. Tyto prvky potřebují ještě během spouštěcího režimu doladit, ale to se jistě podaří během měsíce ledna včas před zahájením sezóny.
Jistě je nutno poznamenat, že veškeré práce byly opět provedeny zcela ve vlastní režii bez jakékoliv cizí podpory. Pevně věříme, že očekávaná jednání s AČR proběhnou s pozitivním výsledkem a na nové trati se tedy budou moci uskutečnit kromě celé řady jiných připravovaných závodů i plánované podniky MČR v kartingu. S napětím budeme také očekávat, jaká „vylepšení“ si pro sezónu 2014 připravily ostatní okruhy.
Závěrem nám dovolte, abychom všechny natěšené a nedočkavé jezdce pozvali po zimní přestávce na slavnostní zahájení provozu na nové trati, které proběhne ve dnech 12.-13. dubna 2014. Za zvýhodněnou víkendovou cenu umožníme všem zájemcům testovat poprvé na zcela novém a ještě nevyzkoušeném okruhu a tak se jistě lépe připravit pro první nadcházející závody za dva týdny.
Všem našim příznivcům mnohokrát děkujeme za věnovanou přízeň a přejeme jim nejenom krásné a pohodové prožití vánočních svátků, ale především pevné zdraví a mnoho úspěchů v nadcházejícím roce.
Těšíme se na setkání s vámi v roce 2014.
za společnost KARTARENA s.r.o
Miloš Pokorny – jednatel

2 thoughts on “Prodloužení okruhu v Chebu

  1. Miloš Pokorný – Kartarena Ypsilonka Cheb – PALEC NAHORU!Díky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *