Zakončení sezony EASYKART 2013

jk2_6330 Rozzářené tváře dětí a spokojený výraz ve tvářích rodičů, to bylo nejlepší vysvědčení akce, která o dušičkovém víkendu proběhla v hotelu Omnia v Jánských Lázních. Tradiční zakončení sezony EASYKART nabídlo příjemnou zábavu, poučné informace a spoustu legrace i zážitků. Pro závodníky, jejich rodiče, mechaniky a všechny příznivce EASYKART byl v Jánských Lázních připraven zajímavý dvoudenní program. O dobrou náladu nepřipravila účastníky setkání ani nepřízeň počasí, která provázela sobotní výlet po hřebenech Krkonoš. Navzdory mlze a dešti neubylo legrácek a smíchu, který více jak šedesátihlavé skupině neustále zpříjemňoval pochod na Kolínskou boudu. Po loňské zkušenosti, kdy cestu k této turistické chatě „zpestřila“ vánice a husté sněžení, byla letošní túra de facto procházkou růžovou zahradou. Absolutní nadšení malých závodníků pak vzbudil odpolední program. Na rozlehlém parkovišti přímo u hotelu se objevil soutěžák Petr Šimurda se svou „vymazlenou“ Škodou 130 LR. Nejen malí motokáristé mohli usednout na horké sedadlo oranžové krasavice a na vlastní kůži okusit, jaké je svezení v závoďáku. Oči navrch hlavy měl snad každý, kdo se po tomto svezení vysoukal z kokpitu ven. Na takové zážitky se určitě jen tak nezapomíná.

Díky přítomnosti kondičního trenéra Pavla  Šedivého si mladí motokáristé otestovali také svou aktuální formu. Série několika testů prověřila jejich dovednosti a schopnosti a zároveň ukázala, na co by se měli jednotlivci během zimy zaměřit v rámci přípravy na následující sezonu.

Slavnostní sobotní večer pak nabídl skvělou zábavu malým i velkým. Barmanská show nadchla všechny přihlížející bez ohledu na jejich věk. Jak malí, tak velcí se během ní dostali do varu a vytvořili vynikající atmosféru, která se dala srovnat snad jedině s tou, jež panuje na závodech během závodních jízd kategorie EASYKART 60. Energií nabité pak bylo i následující vystoupení zpěvačky Jany Karasové.

Ovšem sobotním večerem krkonošské setkání ještě zdaleka nekončilo. V neděli dopoledne si malé závodníky „vzal do parády“ sportovní psycholog. A zkrátka nepřišli ani dospěláci. Po pohovorech s dětmi následovala přednáška pro rodiče a trenéry, která  pomohla nahlédnout do duší malých závodníků a závodnic  a naznačila všem novou dimenzi pohledu na sport. O tom, jak přínosná tato přednáška pro rodiče i trenéry byla, ostatně svědčila i živá diskuze, která se po ní rozpoutala.

K takřka rodinné atmosféře celého setkání přispěla také vstřícnost personálu a skvělé zázemí hotelu Omnia. Především hotelový bazén byl pro závodnický potěr velkým lákadlem a na chodbách se neustále pohybovalo několik postaviček zabalených do osušek. Saunu a wellness si ale vychutnali i tatínkové a maminky. Zakončení sezony v Jánských Lázních znovu potvrdilo, jak skvělou partu lidé kolem EASYKART v České republice tvoří. Už teď se proto můžeme těšit na jaro, až se zase všichni potkáme v depu a na trati při závodech sezony EASYKART 2014… 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *