Projekt EASYKART nabízí stejné šance všem

 

foto Domácí motokárová sezóna odstartovala a první závody mají za sebou také účastníci kategorií EASYKART. Nebude jistě na škodu připomenout si v tomto čase přednosti celosvětově úspěšného projektu EASYKART. Základní myšlenkou tohoto projektu je co největší zjednodušení vstupu začínajících jezdců do motoristického sportu! V maximální možné míře identická technika nutí závodníky nejen k co nejdokonalejšímu ovládání stroje, ale také k taktickému přemýšlení a k boji o každý centimetr trati. Díky tomu mají všichni jezdci rovnou příležitost prosadit se. V EASYKART o úspěchu nerozhoduje jen lepší technika, ale naopak kvality samotného pilota! Zkušenosti získané ve třídách EASYKART jsou pak neocenitelné při vstupu do vyšších pater závodění, kde jezdec musí v maximální míře hledat rezervy především v sobě.

Další nesporná přednost projektu EASYKART se týká techniky, která nepodléhá překotné evoluci a díky tomu neztrácí rychle svou hodnotu (doporučené ceny a nabídky použitých motokár najdete například zde: http://www.easykart.it/usato_selezionato.php). Zakázané jsou veškeré dodatečné úpravy pohonných jednotek! Motory BMB pro třídy EASYKART jsou vyrobeny tak, aby byl jakýkoliv následný zásah dobře patrný (viz. fotogalerie). Techničtí komisaři jsou navíc vybaveni přípravky na jejich důslednou kontrolu. Motory nejsou prodejné samostatně, dodávají se pouze v celku s motokárou a shodnost výrobních čísel je možné ověřit na internetu. To vše výrazně snižuje provozní náklady.

Za dobu své více než desetileté existence připravil projekt EASYKART pro mezinárodní karting mnoho úspěšných pilotů. Z českých jezdců jmenujme například úspěšné reprezentanty Jana Midrlu, Radima Maxu, Jiřího Formana a Lukáše Podobského. Přestože jsou pohárové třídy ve srovnání s třídami otevřenými někdy prezentovány jako „závodění nižší úrovně“, jedná se o názor zcela nesprávný! Právě vyrovnanost techniky totiž pomáhá vychovávat skutečně excelentní závodníky, což potvrzují například výsledky výše uvedených českých pilotů z posledních let. Naprostá většina z nich totiž jezdecky vyrostla právě v pohárových třídách, zejména pak v projektu EASYKART!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *