SKANDÁL – FUCHS VYŠKRTNUT Z MČR

Špatnou zprávu máme pro všechny, kteří se těšili do Vysokého Mýta na vyvrcholení boje o titul mistra ČR třídy KZ2. Po intervenci M.Slavíka z Orion racing teamu byl polský jezdec Daniel Fuchs  administrativně odstraněn z hodnocení mistrovství ČR!!! Po té, co se vítězstvím v Písku bodově přiblížil Patriku Hájkovi (dvě bodované jízdy se škrtají a Daniel jeden závod nejel), následovalo „upozornění“ na odstavec 1.1. ročenky kartingu 2009, který je zjevně v rozporu s článkem 5.2. Hodnocení seriálu MČR a ze zahraničních účastníků dělá „Kašpárky“. Fuchs byl po celou sezónu na oficiálních stránkách AČR hodnocen do celkového pořadí (ověřte zde), ale  závod před koncem seriálu je vše jinak („upravené“ výsledky jsou zde). Také v minulých letech bylo v ročence stejné ustanovení – výklad byl však jiný – zahraniční jezci se do konečného pořadí počítali (hodnocení 2008 je zde, ročenka 2008 zde). Aktéři celé akce si pospíšili a na svých internetových stránkách již oslavují zisk titulu….

7 thoughts on “SKANDÁL – FUCHS VYŠKRTNUT Z MČR

  1. Tak to je velká pecka!!!, do Mýta jsem se hodně těšil ( a určitě nejenom já ) právě na očekávanou bitvu v KZ2 o titul mezi Fuchsem a Hájkem, tak tím je vše vyřešeno…, nevím jestli je to můj osobní pocit, ale něco je tady hodně špatně…

  2. Tak to je fakt super. Vzdyť takhle ten titul toho Patrika ani nemůže těšit. Příští rok si zase vzpomenou, že je někdo černej, nebo šikmookej, nebo že nosí brejle a bude zase všechno jinak…. Pánové…neni to trochu diskriminace? To je dobrá inspirace pro německý mistrovství…tam až to seškrtaj tak jim tam nezbude nikdo ;-). Ale hlavně u nás by už pánové měli odevzdat odznaky…

  3. A ja jsem si myslel,ze i motokary jsou „SPORT“ To snad bylo nekdy, dnes jiz tomu tak urcite neni. Ja osobne jsem byl svedkem udalosti, kdy se jezdci pred startem jizdy domlouvali, ze jednoho zahranicniho jezdce zlikviduji a taky to tak bylo. Rozhodci nic nevideli, /nebo nechteli videt/zadny trest, no samozrejme se jednalo o body a celkove umistneni, jenze! jeden byl cech a druhy zahranicni jezdec. Co k tomu dodat?

  4. Je to smutný, chodit brečet s ročenkou v ruce na autoklub. Asi to budem muset začít všichni dělat srdcem jako pan Slavík.

  5. Není spíše skandál když člen výkonného výboru nezná ročenku?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *